Call us

Data management

Import - Export - Synchronisatie

Data - beheren

Data is belangrijk

We weten maar al te goed dat het zeer vervelend is als dezelfde gegevens verschillende keren moeten ingevuld worden. Hiervoor kunnen wij een synchronisatie tool schrijven zodat dit automatisch gebeurt. Stel u voor dat u een webshop heeft waarbij de producten regelmatig veranderen en u van uw leverancier een massa nieuwe gegevens moet toevoegen. In vele gevallen kunnen deze leveranciers een excel lijst of een andere manier hun productgegevens voorzien zodat wij daar aan kunnen en met een script een import kunnen doen in uw webshop. Dit bespaart u uren tijd om een voor een deze nieuwe producten toe te voegen. Kei gemakkelijk dus. Synchronisatie betekent meer dat wij er technisch voor zorgen dat al uw data aan elkaar gekoppeld is. Voortaan moet u dus maar op 1 plaats de data aanpassen, toevoegen, bijhouden. De rest wordt automatisch gesyncroniseerd naar andere software of toepassingen. Het foutenpercentage verminderd drastisch en de data is altijd en overal up-to-date. We hebben nog niet de tijd gevonden om deze pagina uitgebreid aan te pakken, maar aarzel zeker niet om ons te contacteren voor meer informatie over deze module. Met een gratis en vrijblijvende demo kan ik u tal van mogelijkheden laten zien.

Wij koppelen uw website graag aan uw bestaande software pakketten

Van eenvoudig tot zeer uitgebreid

Het is perfect mogelijk dat u al gebruik maakt van een ERP pakket, stockbeheer programma, facturatieprogramma, ... waar u liever gebruik blijft van maken. Dat is absoluut geen probleem! Wij puzzelen de verschillende systemen in elkaar zodat ze naadloos met elkaar kunnen praten. Hier hoeft u niets voor te doen. Met de naam van de software kunnen wij al contact op nemen met deze partij en zorgen voor de rest. Voor u is dit geen extra stressfactor, wij zorgen er persoonlijk voor dat deze koppeling vlekkenloos gebeurt en zeker en vast zonder verlies van data. Alles gebeurt veilig en dik in orde.

Benieuwd naar meer maar toch wat schrik?

Vraag uw gratis demo aan

We hebben oor naar uw verhaal. We luisteren naar wat u nodig heeft en kunnen daarop het beste project voorstellen met de juiste modules of koppelingen naar uw bestaande software. Heeft u wel interesse in onze diensten maar had u graag toch eens zien met uw eigen ogen of ons beheersysteem wel zo gemakkelijk is als we het zelf beweren? Dat kan perfect! Laat het ons nu weten. Wij geven u een persoonlijke demonstratie. Dit hoeft veel tijd in te nemen in uw drukke agenda, na een paar minuutjes bent u al overtuigd van het gemak.

Haal meer uit uw website dankzij onze

super handige modules


Overtuigd door onze realisaties?

Start jouw project

Neem nu contact met ons op om jouw project te starten!

Bel ons op 0497 55 55 46 of stuur ons een bericht


Gauwelstraat 25a
8551 Heestert


info@enjin.be
+32 56 89 16 66

Voordelen

Website
beheer
Events
Automotive
Reservatiesysteem
Reviewsysteem
Klantenbeheer
Time tracking
Facturatie
Mailing
Sms systeem
Verhuursysteem
Enquête systeem

Interessante links

ons platform
webmail

Copyright © 2021 Enjin | All rights reserved - Privacybeleid - Cookies - Algemene voorwaarden
edit afsluiten